Eddy’s percepties: Voor iedereen dezelfde regels, en geen gezeur

HR Square 27
Een krantenbericht van 24 augustus: “De joods-orthodoxe scholen in Antwerpen hebben moeite om hun religieus geïnspireerde onderwijs in overeenstemming te brengen met de (…) manier waarop seksuele voorlichting moet worden gegeven. Eén basisschool is daardoor haar erkenning al kwijt.” Dit is een opsteker. Niet omdat ik iets tegen joodse scholen heb, maar omdat het aantoont dat pluralisme mogelijk is, zonder plat op de buik te gaan. De orthodoxe scholen staan immers voor een simpele keuze: of zij passen hun onderwijs aan de eindtermen aan, of zij klampen zich vast aan hun specificiteit. Dan moeten ze twee consequenties er bovenop nemen: ze moeten het zelf financieren en hun leerlingen moeten hun diploma behalen voor de Centrale Examen Commissie. Datzelfde zou gelden voor islamscholen, waarvan ik hoop dat ze binnenkort bestaan. Waarom? Men kent het Franse beleid dat het dragen van religieuze symbolen op school verbiedt. Canvas toonde op 20 augustus een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.