Eddy’s Percepties: Wij verdedigen uw sociale zekerheid!

HR Square 21
Dat de sociale zekerheid het zorgenkind wordt van de komende decennia weten we al sinds eind jaren 1970. Veel is daar ondertussen niet aan gedaan, en dit ondanks herhaalde regeringsdeelnames van de socialisten, voor wie dit toch het kroonjuweel vormt. Toch wist Louis Tobback in 1995 een onvermijdelijke verkiezingsnederlaag – net na Agusta – om te buigen in een relatieve stembusoverwinning, annex regeringsdeelname, via de slogan ‘Uw sociale zekerheid’. In het gewraakte team rond Tobback zat er toen een onschuldige blaag, Frank Vandenbroucke. Een man die de geschiedenis in kon zijn gegaan door vijf miljoen frank aan 11-11-11 te schenken, maar verkoos die speciën desnoods te verbranden. Dus moest hij, de ex-trotskist die als minister van Buitenlandse Zaken de Navo-salons frequenteerde, in ballingschap. Vandenbroucke verkoos om die quarantaine nuttig door te brengen, hij voltooide in Oxford een doctoraat en nam daarbij het strijdthema van zijn partij ernstig. Hij keerde terug...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.