Eddy’s Percepties: Zeuren is toch zo gemakkelijk

HR Square 33
Toen ik vanochtend een ei wilde verorberen, schrok ik me een hoedje: “Hoger onderwijs gebuisd” blokletterde Het Nieuwsblad. In België zou de situatie er bijzonder somber uitzien. En ik die me altijd had laten vertellen dat ons onderwijssysteem van de beste ter wereld was. Maar een OESO-rapport Education at a Glance bleek onverbiddelijk: onze scholen leveren, als vijftienjarigen getest worden voor wiskunde, ongelijke niveaus af. Om wat meer aan de weet te komen, surfte ik even op het net, en kwam daar een EduSite tegen die op basis van hetzelfde rapport wist te melden: “Nederlands onderwijs geen uitblinker.” Ook Nederland, modelland? Ik surfte even naar het OESO-rapport zelf en kwam bij een complexe reeks tabellen uit, die deden wat tabellen altijd doen: iedereen precies geven wat hij wil, cijfers om te ‘bewijzen’ dat hij meer centen hebben moet. De vraag waarmee ik blijf zitten is dan: waarvoor is het nodig...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.