Een eigen academy. Eén academy, drie aandachtspunten

HR Square 198
Professor Eva Kyndt, die verbonden is aan de Universiteit Antwerpen en de Swinburne University of Technology in Melbourne, Australië, merkt dat de trend zowel in België als in Australië aanslaat. Maar ook in Spanje, waar bedrijven in The Valley samenwerken om opleidingen te voorzien voor hun medewerkers. Zelf deed ze nog geen systematisch onderzoek naar de interne opleidingsinstellingen die organisaties oprichten, al zou het haar niet verbazen mocht het minstens in een aantal gevallen gaan om niet meer dan een nieuwe naam voor de L&D-afdeling die gewoon doet zoals voorheen. “Als het echt gaat over de academy die gemodelleerd is naar het traditionele onderwijs, dan zal dat zijn omdat er nood is aan langdurige opleidingen waarvoor geen antwoord komt van het bestaande aanbod. Het zou natuurlijk ook kunnen dat men de opleidingen wat meer naar zich toetrekt om meer controle te houden of misschien wel uit onvrede met consultants.” Strategisch...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.