Een eigen academy. Eén academy, drie aandachtspunten

HR Square 198
Professor Eva Kyndt, die verbonden is aan de Universiteit Antwerpen en de Swinburne University of Technology in Melbourne, Australië, merkt dat de trend zowel in België als in Australië aanslaat. Maar ook in Spanje, waar bedrijven in The Valley samenwerken om opleidingen te voorzien voor hun medewerkers. Zelf deed ze nog geen systematisch onderzoek naar de interne opleidingsinstellingen die organisaties oprichten, al zou het haar niet verbazen mocht het minstens in een aantal gevallen gaan om niet meer dan een nieuwe naam voor de L&D-afdeling die gewoon doet zoals voorheen. “Als het echt gaat over de academy die gemodelleerd is naar het traditionele onderwijs, dan zal dat zijn omdat er nood is aan langdurige opleidingen waarvoor geen antwoord komt van het bestaande aanbod. Het zou natuurlijk ook kunnen dat men de opleidingen wat meer naar zich toetrekt om meer controle te houden of misschien wel uit onvrede met consultants.” Strategisch...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.