Efficiënt aanwerven en opleiden (2) Leid zelf je ideale werknemer op

HR Square 168
Als je via de gewone kanalen niet meteen de juiste kandidaat vindt, kan je hem zelf opleiden. Dat kan via een individuele beroepsopleiding (IBO), maar ook door de werkvloer open te stellen voor een cursist in een duaal ondernemerschapstraject. Ook de overheid kan helpen om op een betaalbare manier de geknipte kandidaat te vinden, dan wel op te leiden. Filip Hofkens, provinciaal accountmanager Metaal bij de VDAB, wijst naar de uitgebreide databank van de VDAB, waar bedrijven in vier stappen de juiste kandidaat kunnen vinden. Via ‘My VDAB’ kunnen werkgevers zowel actief op zoek gaan naar kandidaten, als eigen vacatures posten. Leidt deze zoektocht niet tot het gewenste profiel, dan kan je er zelf een maken via een individuele beroepsopleiding (IBO). Expert Ingrid Martens vertelt hoe dat in zijn werk gaat. Een andere piste om de ideale medewerker te vinden, is via het duale ondernemerschapstraject waarmee Syntra Vlaanderen sinds vorig...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.