Efficiëntie verhogen. Vergeet het menselijke aspect niet

HR Square 195
Het nieuwe AZ Sint-Maarten-ziekenhuis in Mechelen is uitgerust met alle mogelijke innovatieve technieken. Er is een hoogtechnologisch luchtbeheersingssysteem, overal staan informatieschermen en in elke uithoek is er toegang tot het glasvezelnetwerk. “Van bij de start van de nieuwbouw zijn we voluit voor digitalisering gegaan”, zegt HR-directeur Karin Sobry. “Zo beschikken we over een digitaal operatiekwartier, een digitaal zorgdossier en binnenkort ook een digitaal verpleegkundig dossier.” FELOZA De verhuis was ook het uitgelezen moment om de processen en procedures onder de loep te nemen en te verbeteren. Dit leidde tot het FELOZA-project, wat staat voor Facilitaire En Logistieke Ondersteuning van ZiekenhuisAfdelingen. “We wilden dat verpleeg- en zorgkundigen enkel nog met zorgtaken bezig zouden zijn en introduceerden daarom voor de medewerkers van de facilitaire en logistieke diensten een andere manier van werken”, vertelt Sobry. Zo kwam er binnen het magazijn een digitaal reservatiesysteem voor het bestellen van verbruiksmaterialen door de medewerkers van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.