Employer Branding: “Bij start-ups maken sommigen twee keer per jaar promotie”

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
Start-ups zijn aantrekkelijk bij (jonge) professionals. Onder meer transparantie, purpose, autonomie, carrièremogelijkheden en cultuur zorgen daarvoor. Dat zeggen expert Omar Mohout en Iman Lamrani, Head of HR bij tech start-up Intigriti. Maar ook andere bedrijven kunnen een stuk van die aantrekkingskracht van start-ups overnemen. Voorwaarde is wel dat ze dat doen op een authentieke manier. Zowat de helft van de respondenten van een enquête van rekruteringskantoor Robert Walters kiest bij een volgende carrièrestap voor een start-up. Die populariteit verbaast Omar Mohout niet. Hij is als auteur, docent, en Head of Digital bij management consultant Nova Reperta een deskundige op vlak van start-ups. “Ze zijn een echte magneet voor talent. Ik gaf tot voor kort les aan laatstejaarsstudenten handelsingenieur en economie. Vroeger kozen die voor een carrièrepad richting de grootbanken of de Big Four-auditkantoren. Vandaag is er een enorme wil om te ondernemen of te werken voor een bedrijfje dat innovatief...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.