Eric Lauwers (Arvesta). “Succes = strategie x cultuur x uitvoering”

HR Square 196
Als consumenten kennen we Arvesta vooral van de AVEVE-winkels. Maar, zo vernemen we van CEO Eric Lauwers, die retailactiviteit vertegenwoordigt slechts 20 procent van de omzet van Arvesta. De businesseenheid Agriculture & Horticulture, die levert aan land- en tuinbouw, is goed voor 30 procent van de totale omzet. De meeste inkomsten vloeien voort uit de tak Animal Nutrition.Dat Arvesta slechts één aandeelhouder heeft – MRBB, de holding van de Boerenbond – noemt Lauwers een heel groot voordeel in het veranderingstraject. “Dat maakt het duidelijk en eenvoudig. De raad van bestuur komt vijf keer per jaar samen. Tussendoor werken we keihard verder.” Nood aan verandering Voor Eric Lauwers aan het roer kwam, had Arvesta een hele reeks overnames gedaan. Dat bracht veel voordelen met zich mee: de groep groeide, er was een belangrijke internationale aanwezigheid en de organisatie kon zijn expertise uitbouwen. “Arvesta bestaat al 118 jaar”, zegt de CEO. “Een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.