Eric Lauwers (Arvesta). “Succes = strategie x cultuur x uitvoering”

HR Square 196
Als consumenten kennen we Arvesta vooral van de AVEVE-winkels. Maar, zo vernemen we van CEO Eric Lauwers, die retailactiviteit vertegenwoordigt slechts 20 procent van de omzet van Arvesta. De businesseenheid Agriculture & Horticulture, die levert aan land- en tuinbouw, is goed voor 30 procent van de totale omzet. De meeste inkomsten vloeien voort uit de tak Animal Nutrition.Dat Arvesta slechts één aandeelhouder heeft – MRBB, de holding van de Boerenbond – noemt Lauwers een heel groot voordeel in het veranderingstraject. “Dat maakt het duidelijk en eenvoudig. De raad van bestuur komt vijf keer per jaar samen. Tussendoor werken we keihard verder.” Nood aan verandering Voor Eric Lauwers aan het roer kwam, had Arvesta een hele reeks overnames gedaan. Dat bracht veel voordelen met zich mee: de groep groeide, er was een belangrijke internationale aanwezigheid en de organisatie kon zijn expertise uitbouwen. “Arvesta bestaat al 118 jaar”, zegt de CEO. “Een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.