Evalueren of niet? Vooruitkijken in plaats van achteruit

HR Square 204 (mei-juni 2021)
Het gebruik van evaluatiegesprekken als onderdeel van het systeem van prestatiemanagement is al jaren onderwerp van debat. Volgens kritische stemmen, zowel in de wetenschap als in de praktijk, moet het systeem afgeschaft worden. Negen op de tien van de evaluatiegesprekken zijn niet succesvol, zo blijkt uit cijfers. Evaluatiegesprekken hebben geen of zelfs een negatief effect op het welzijn van medewerkers, is een vaak gehoorde kritiek. Ze veroorzaken angst, stress en zenuwachtigheid. Niet alleen bij medewerkers, ook bij leidinggevenden. Ook zij kijken er tegenop en worstelen met het geven van constructieve feedback. Het voorbije jaar gaat de geschiedenis in als het jaar van thuiswerk, tijdelijke werkloosheid en heel wat andere veranderingen. Medewerkers kampen met veel meer onzekerheden en een aanzienlijke groep presteert onder de gegeven omstandigheden niet optimaal. Hoe als leidinggevende uw medewerkers evalueren als u hen nauwelijks hebt gezien? Een evaluatiegesprek via Teams of Zoom met op de achtergrond spelende...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.