Evelien Vandersmissen (G4S). Interne opleidingen: seizoenarbeider wordt vaste kracht

HR Square 198
Voor ondernemingen in de (petro)chemische industrie zijn brand- en veiligheidswachten onmisbaar. Wanneer ze hun site sluiten om onderhoudswerken uit te voeren, zijn het de brand- en veiligheidswachten die op de werkzaamheden toezicht houden. Ze voeren preventieve metingen uit, controleren of de contractoren de nodige vergunningen hebben en de veiligheidsvoorschriften naleven, staan in voor de veiligheid van arbeiders wanneer ze brandgevoelige werkzaamheden, zoals lassen en slijpen, uitvoeren en grijpen in bij gevaarlijke situaties. Snelgroeiende activiteit“In 2012 nam G4S een bedrijf uit de Antwerpse haven over dat zich op dergelijke activiteiten toelegde”, vertelt HR Recruitment & Development Manager Evelien Vandersmissen. “De vraag vanuit de sector is sindsdien almaar toegenomen. Werkgevers zijn zich zeer goed bewust van de risico’s en nemen meer maatregelen om medewerkers te beschermen. Bij een stilstand schakelen ze grote aantallen brand- en veiligheidswachten in. Het is dus een activiteit die snel groeit. Onze brand- en veiligheidswachten zijn nu bijvoorbeeld...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.