Evelien Vandersmissen (G4S). Interne opleidingen: seizoenarbeider wordt vaste kracht

HR Square 198
Voor ondernemingen in de (petro)chemische industrie zijn brand- en veiligheidswachten onmisbaar. Wanneer ze hun site sluiten om onderhoudswerken uit te voeren, zijn het de brand- en veiligheidswachten die op de werkzaamheden toezicht houden. Ze voeren preventieve metingen uit, controleren of de contractoren de nodige vergunningen hebben en de veiligheidsvoorschriften naleven, staan in voor de veiligheid van arbeiders wanneer ze brandgevoelige werkzaamheden, zoals lassen en slijpen, uitvoeren en grijpen in bij gevaarlijke situaties. Snelgroeiende activiteit“In 2012 nam G4S een bedrijf uit de Antwerpse haven over dat zich op dergelijke activiteiten toelegde”, vertelt HR Recruitment & Development Manager Evelien Vandersmissen. “De vraag vanuit de sector is sindsdien almaar toegenomen. Werkgevers zijn zich zeer goed bewust van de risico’s en nemen meer maatregelen om medewerkers te beschermen. Bij een stilstand schakelen ze grote aantallen brand- en veiligheidswachten in. Het is dus een activiteit die snel groeit. Onze brand- en veiligheidswachten zijn nu bijvoorbeeld...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.