Expats (1). “Gezinsleden bepalend voor succes van terugkeer expat”

HR Square 185
“Vaak wordt intuïtief gedacht dat het niet moeilijk kan zijn om terug te keren naar je thuisland”, steekt Lore Van Gorp van wal tijdens de conferentie rond ‘The importance of a family policiy’. “Maar er zijn redelijk wat mensen die het moeilijker hebben om terug te keren naar hun thuisland dan met hun oorspronkelijke verhuizing naar het buitenland.”Vaak gaat zo’n terugkeer gepaard met belangrijke uitdagingen. Op professioneel vlak krijgen de voormalige expats niet zelden een job met minder uitdaging, minder autonomie, minder status. Tegelijk merken ze op privévlak dat interesse bij familie en vrienden in hun buitenlandse ervaring doorgaans snel wegebt, terwijl dat voor de ‘repats’ een erg belangrijk deel van hun leven is geweest waarover ze graag praten.“Bovendien ervaren ze dat ze zelf sterk zijn veranderd tijdens hun verblijf in het buitenland: iedereen evolueert, ontwikkelt zijn familiaal leven, alleen is dat bij de repats in een heel andere context....

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.