Expertise: Arbeidsmarkt zoekt ‘interregionale mobiliteit’. Vind uw nieuwe medewerker in Brussel of Wallonië

HR Square 53
Van een Belgische arbeidsmarkt is steeds minder sprake. De kloof tussen de gewesten en regio’s verbreedt nog. Brussel kent een werkloosheidsgraad van nagenoeg 21%. In Wallonië staat de werkloosheidsteller op 17,3%, in Vlaanderen zakt de wijzer onder de 6%. “Terwijl de werkloosheid in Brussel en Wallonië hoog is, schreeuwen bedrijven in de Vlaamse rand rond Brussel om werknemers,” stipte VBO-voorzitter Jean-Claude Daoust aan tijdens een rondetafelgesprek over interregionale mobiliteit op de arbeidsmarkt. “Enquêtes tonen aan dat slechts 15% van de Brusselse werknemers werkzaam is in de regio Zaventem-Vilvoorde. Amper 12% van de werknemers actief in deze regio zijn afkomstig uit Wallonië. Nochtans telt de regio Zaventem-Vilvoorde zo’n 9000 vacatures waarvan er meer dan 2000 niet ingevuld geraken.” Op het rondetafeldebat zochten vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld, de regionale openbare-vervoersmaatschappijen en de publieke bemiddelingsdiensten (VDAB, Actiris en Forem) naar oplossingen. Het debat was georganiseerd door werkgeverskoepel VBO en Synerjob, een interregionale vereniging...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.