Expertise arbeidsrelaties Pieter Timmermans (VBO)

HR Square 58
Op 23 september gaat voor de eerste keer de Social Academy van het VBO van start, een lessenreeks van zeven sessies die CEO’s, CFO’s en personeelsdirecteurs beter beslagen op het gladde ijs van het sociaal overleg moet helpen (zie kaderstuk). Dit is geen toeval. Motiveert Pieter Timmermans: “Van de bedrijven horen we vaak dat ze telkens er onderhandelingen aankomen vaststellen dat de vakbonden zeer goed voorbereid zijn. Niet alleen met betrekking tot de micro-economische situatie van de onderneming of de sector, maar ook inzake de macro-economische en sociaaleconomische context. De vakbondsvertegenwoordigers informeren zich in ieder geval grondig, terwijl bedrijfsleiders zich al te vaak enkel concentreren op de omzet en de rendabiliteit van hun onderneming. Daardoor zijn zij vaak minder goed gewapend voor sociale onderhandelingen en conflicten. Er doet zich op dit terrein een duidelijke vormingsbehoefte voor. Met dit programma bieden we bedrijfsleiders en HR-managers achtergrond en informatie aan, waardoor ze...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.