Expertise arbeidsrelaties: Social Academy. Waarom de beste leerling van de klas in de problemen zit

HR Square 60
Nogal wat Europese landen bekijken België als een laboratorium voor sociaal beleid. Misschien wat vreemd, want qua werkgelegenheid scoort België ronduit zwak in vergelijking met tal van andere Europese landen. “De sociale zekerheid in België werd lang als één van de beste beschouwd. Er wordt enorm in geïnvesteerd. Het is het grootste budget in de federale begroting, goed voor 23,7 procent van het bbp in 2007. De resultaten op het vlak van verzekering en sociale bescherming tonen evenwel aan dat we niet meer tot de besten van de klas horen,”, aldus Bernadette Adnet, eerste adviseur bij het VBO. Adnet geeft enkele voorbeelden: “Voor de bescherming tegen armoede en de instandhouding van de levenstandaard voldoen de wettelijke pensioenen slechts middelmatig. De onbeperkte duur van de werkloosheid garandeert geen relatief lage armoedegraad. In België vertegenwoordigen de werkloosheidsuitkeringen 3,5 procent van het bbp, terwijl de armoedegraad van werklozen 31 procent bedraagt. In Nederland...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.