Expertise arbeidszorg: Eerste kwalitatieve onderzoek rond arbeidszorg gepubliceerd. “Arbeidszorg moet eindelijk erkenning krijgen”

HR Square 90
Essentie ■ Arbeidszorg is onoverzichtelijk en veranderlijk, kenmerkend voor de dynamiek van lokale initiatieven. ■ Erkenning zonder overregulering en voortdurende administratieve verantwoording dringt zich op. ■ Goed beleid is geen loodgieterswerk, maar het resultaat van open dialoog. ■ ‘Capability approach’ als model voor brede visie op arbeidszorg. Arbeidszorg is geen nieuw gegeven. Al sinds eind jaren tachtig duiken initiatieven op die zorgen voor arbeid voor degenen die in de reguliere arbeidsmarkt en in de beschermde arbeidsmarkt geen plaats meer vinden. Arbeidszorg verwijst naar een heterogeen geheel van projecten die arbeidsmatige activiteiten aanbieden zonder dat dit gekoppeld is aan een arbeidsovereenkomst. Het gaat dus om niet-verloonde arbeid. Doel is mensen de mogelijkheid te bieden van de latente voordelen van arbeid op maat van wat zij op dat ogenblik zelf aankunnen. Daarnaast bieden deze organisaties ook ‘zorg’, extra aandacht of extra begeleiding aan de deelnemers. Jos Motmans voerde, samen met professor Peggy...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.