Expertise bedrijfswagens: Agfa-Gevaert Wat bij wijziging bedrijfswagenbeleid?

HR Square 72
Essentie ■ Eengemaakt beleid krijgt gemakkelijker goedkeuring door crisis. ■ De focus op modellen is gewijzigd naar een focus op de kosten. Van de 4500 medewerkers van Agfa-Gevaert in België hebben er 850 een bedrijfswagen. “Zo’n 200 tot 250 medewerkers hebben een bedrijfswagen nodig om hun functie uit te oefenen. Daarnaast hebben zo’n 400 mensen recht op een wagen wegens hun functieniveau”, legt HR-manager Luc Dasnoy-Sumell uit. “De overige 250 hebben ingetekend op een actie die we al tweemaal hebben gedaan: een bedrijfswagen tegen een definitieve inlevering van een stuk loon.” Bij Agfa-Gevaert is er momenteel een aanwervingsstop. “De strijd om talentvolle medewerkers binnen te halen, is dus een beetje minder, maar de strijd om talent te behouden, blijft.” Kosten besparen Afga-Gevaert heeft het bedrijfswagenbeleid omgegooid: het is niet langer gebaseerd op modellen, maar op kosten. “Vroeger hadden we voor België vijf polissen, nu nog één,” legt Dasnoy-Sumell uit. “Het...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.