Expertise Beloning: Flexibele loonvormen. Het beloningsantwoord op de crisis

HR Square 90
Essentie ■ Ondernemingen reageren zelden op ongunstige schokken door de basislonen te verlagen of door gebruik te maken van alternatieve manieren om de arbeidskosten per werknemer te reduceren. De kosten worden vooral gedrukt via de werkgelegenheid (zeg maar via ontslagen). ■ Bijna de helft van de Belgische ondernemingen heeft zijn personeelsbestand teruggeschroefd als antwoord op de crisis. De zin of onzin van flexibele loonvormen was het centrale thema van de februarisessie van de tweede jaargang van de VBO Social Academy. De loonproblematiek is door de economische crisis aan de orde van de dag. De economische crisis maakt de vraag over hoe omgaan met loonevolutie zeer prangend. Anderzijds doet het ook de discussie over deugdelijk bestuur en duurzaam belonen nog meer oplaaien. Zacht uitgedrukt, zijn flexibele loonvormen en dan vooral de bonusplannen controversieel. Volgens velen liggen die bonusplannen zelfs aan de basis van de bankencrisis en de daaruit voortgevloeide economische crisis....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.