Expertise Beloning: Laurent Vuylsteke (Agfa HealthCare). “Goede prestaties moeten erkend en beloond worden”

HR Square 90
Essentie ■ Focus op talent loopt als rode draad door het remuneratie- en retentiebeleid. ■ Alle functies worden wereldwijd in hetzelfde functieclassificatiesysteem ingedeeld. ■ Bij de verhouding vast-variabel worden ook culturele verschillen in rekening gebracht. ■ Differentiatie is belangrijk. Daarom worden algemene loonsverhogingen tot een minimum beperkt. Het salaris is geen motivator an sich, maar kan wel een reden tot ontevredenheid zijn. Zo luidde de stelling van de Amerikaan Frederick Irving Herzberg, één van de grondleggers van de bedrijfspsychologie, in 1959. Vertaald naar retentie: verloning is geen reden om bij een bedrijf te blijven, maar wel om het te verlaten. Wie dat laatste wil vermijden, maakt dus maar beter werk van een gedegen loonbeleid. Alleen, hoe moet dat? En wat als uw onderneming op meerdere poten in verschillende landen rust, met elk hun eigen economisch verhaal? Agfa HealthCare behoort tot die complexe categorie. De specialist in medische beeldvorming heeft zijn...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.