Expertise de rollen van HR: Dave Ulrich (Ross School of Business / RBL Group). “HR moet de taal van de business kunnen spreken”

HR Square 73
De klassieke HR-afdeling kan uitblinken in de afhandeling van de verloning, het ordenen van de personeelspaperassen en het onderhandelen met de vakbonden, maar is absoluut niet geschikt voor de huidige kenniseconomie. Die administratieve en relationele zaken moeten zeker accuraat aangepakt worden, maar dat werk volstaat niet meer om het talent te managen dat vandaag en morgen nodig is. HR moet dus ook strategisch kunnen mee bouwen aan de organisatie. Klinkt die vaststelling u bekend in de oren? Dave Ulrich pionierde ermee in de jaren negentig en zorgde daarmee voor de belangrijkste vernieuwing in HR-denken van de laatste decennia. In 1997 pakte hij uit met ‘Human Resource Champions’, een boek waarin hij de vier rollen naar voren schuift die HR moet vervullen. Over die rollen vindt u alles op de vorige bladzijden, waar de HR GPS voorgesteld wordt. Hier geeft Dave Ulrich, medeoprichter van het HR-adviesbureau RBL Group en professor aan...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.