Expertise diversiteit: Debat op Forumdag ‘Gelijke Kansen Opent Deuren’. “Op weg naar sleutelfuncties”

HR Square 74
Essentie ■ Proactief op zoek gaan is wenselijk, maar kost veel. ■ De juiste kanalen vinden en inzetten kan beter. ■ Sensibilisering moet nog sterker worden. Onder leiding van radiomaker Sven Pichal debatteerde een kwartet experts over de beste manieren om kansengroepen faire kansen te geven op de arbeidsmarkt en in het bijzonder bij de Vlaamse overheid: ■ Mireille Deziron (algemeen directeur van Jobpunt Vlaanderen) ■ Kristel Gevaert (administrateur-generaal van het Agentschap Facilitair Management) ■ Melek Usta (directeur bij Colourful People) ■ Jozef De Witte (directeur van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding). Mireille Deziron stelt vast dat personen van allochtone afkomst gemakkelijker de weg vinden naar lokale besturen en agentschappen dan naar de algemene diensten van de Vlaamse overheid: “De jobs in deze diensten zijn concreter omschreven. Bovendien voelen nogal wat allochtonen zich niet welkom bij de Vlaamse overheid, omwille van het logo.” Kristel Gevaert beaamt met cijfers:...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.