Expertise expatriates: De nomaden van Jan De Nul. “Ook expats letten op verhouding werk-privé”

HR Square 72
Essentie ■ Jan De Nul biedt een gewaarborgd nettoloon (de werknemer ondervindt dus geen gevolgen van gunstige of ongunstige fiscale systemen van het werkland). ■ Goede huisvesting en sociale bescherming zijn belangrijk. ■ Expats worden nooit aan hun lot overgelaten: de hulplijn is altijd bereikbaar. Baggerbedrijf Jan De Nul uit Hofstade bij Aalst is in zowat elk land ter wereld aan de slag, wat de organisatie tot hét expatbedrijf bij uitstek maakt. Toch is Jan De Nul op het gebied van expats een buitenbeentje: de organisatie werkt projectmatig en beschikt niet over vaste fabrieken in het buitenland, die dan in veel gevallen door lokale medewerkers worden geleid. Expats (zowel Belgische als andere) die voor Jan De Nul werken, verblijven niet lang op één plaats. Ze trekken van project naar project en leiden een nomadenbestaan. “Om die reden organiseren we geen speciale opleidingen om medewerkers die naar het buitenland gaan, vertrouwd...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.