Expertise expatriates: Werken over de grens. ‘Think globally, act locally’ brengt op

HR Square 72
ESSENTIE ■ Een organisatie die te maken krijgt met een andere cultuur, moet een fundamentele keuze maken tussen centraliseren in België of zoveel mogelijk decentraliseren in het werkland. ■ Kennis over de lokale context en arbeidsmarkt is cruciaal. Bij de tewerkstelling van expats komt een algemene probleemstelling naar voren die veel breder is dan de praktische regelneverij van werken in het buitenland. De sleutelvraag luidt: wat is de beste manier om een organisatie te managen waar een andere culturele context om de hoek komt kijken? Dirk De Vos, opleidingscoördinator bachelor in het Sociaal Werk en docent Internationaal HRM en Crosscultureel Management aan de Katholieke Hogeschool Zuidwest-Vlaanderen (KATHO) te Kortrijk en gastprofessor in dezelfde materie aan het ESC te Rijsel, reikt zijn studenten een genuanceerd antwoord aan. “Wanneer je een jaar lang alle krantenartikels over de verschillen tussen landen verzamelt, wordt duidelijk hoe divers het gegeven van internationaal management is. Dat...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.