Expertise interim-management: Steeds vaker terug te vinden in bedrijven… … de interim-HR-manager

HR Square 74
Essentie ■ Ervaring is sterkste troef van een interim-manager. ■ Interim-manager moet zijn eigen exit voorbereiden. ■ Interim-manager is geen synoniem van consultant. Jan Keuleers begeleidt een herstructurering bij Philips Turnhout. De opdracht loopt via HR Builders, een bureau gespecialiseerd in HR-opdrachten. “Door moeilijke beslissingen te helpen nemen en andere medewerkers daarvan te ontlasten, kan ik hen iets bijleren. Ze kunnen later nog in die rol groeien. Ik ben hun niet-bedreigende assistent”, licht Keuleers zijn visie toe op het interim-managementvak. De voormalige luchtmachtofficier stapte HRM in bij Sun Chemical. Na enkele jaren werd hij aangetrokken door Sabena, waar hij nauw samenwerkte met HR-manager Hilde Burie. Het faillissement van de luchtvaartmaatschappij was een harde maar boeiende leerschool. Toch voelt hij zich pas optimaal in zijn vel als interim-manager, al noemt hij zich liever een ‘zelfstandig manager’: “Interim-management klinkt te veel als ‘hit and run’, als ergens binnen komen waaien en weer...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.