Expertise: Kmo-portefeuille Laat uw opleiding subsidiëren

HR Square 66
Op 1 januari 2009 heeft het Agentschap Economie van de Vlaamse overheid het Budget voor Economisch Advies (BEA) vervangen door de kmo-portefeuille. Kmo’s en vrije beroepen kunnen nu jaarlijks tot 15.000 euro subsidies krijgen voor opleiding, advies, export of technologieverkenning. Op die manier wil de Vlaamse overheid de drempel tot innoveren en internationaliseren nog verder verlagen. Zoals zijn voorganger, is de kmo-portefeuille een interactieve webtoepassing, waarmee u subsidies kunt aanvragen bij de Vlaamse overheid voor initiatieven rond één van de vier pijlers. Ook een combinatie van de vier domeinen is mogelijk. In 2006 werden de vier kmo-cheques van de Vlaamse overheid vervangen door een elektronische portefeuille, Budget voor Economisch Advies (BEA), ook wel de ‘ondernemerschapsportefeuille’ genoemd. Via dit geïntegreerd instrument kunnen kleine en middelgrote ondernemingen via elektronische weg vier diensten aankopen: opleiding, advies, mentorschap en de aankoop van kennis. Belangrijkste wijzigingen Reinhilde Roggen, business unit manager van Acerta Opleidingen, zet...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.