Expertise: Kmo-portefeuille Laat uw opleiding subsidiëren

HR Square 66
Op 1 januari 2009 heeft het Agentschap Economie van de Vlaamse overheid het Budget voor Economisch Advies (BEA) vervangen door de kmo-portefeuille. Kmo’s en vrije beroepen kunnen nu jaarlijks tot 15.000 euro subsidies krijgen voor opleiding, advies, export of technologieverkenning. Op die manier wil de Vlaamse overheid de drempel tot innoveren en internationaliseren nog verder verlagen. Zoals zijn voorganger, is de kmo-portefeuille een interactieve webtoepassing, waarmee u subsidies kunt aanvragen bij de Vlaamse overheid voor initiatieven rond één van de vier pijlers. Ook een combinatie van de vier domeinen is mogelijk. In 2006 werden de vier kmo-cheques van de Vlaamse overheid vervangen door een elektronische portefeuille, Budget voor Economisch Advies (BEA), ook wel de ‘ondernemerschapsportefeuille’ genoemd. Via dit geïntegreerd instrument kunnen kleine en middelgrote ondernemingen via elektronische weg vier diensten aankopen: opleiding, advies, mentorschap en de aankoop van kennis. Belangrijkste wijzigingen Reinhilde Roggen, business unit manager van Acerta Opleidingen, zet...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.