Expertise Leiderschap en strategie: Marcus Alexander (London Business School / Vlerick) legt mythen over strategie en leiderschap bloot

HR Square 104
Essentie: ■ De vier dimensies van strategie: perspectief, strategische beslissingen, de inhoud van de strategie en het strategisch proces. ■ De beste leiders zijn niet altijd de meest zichtbare of flamboyante figuren. ■ De meest succesvolle leiders zijn vaak discreet en subtiel. Ze slagen erin hun medewerkers te engageren. Marcus Alexander, adjunct associate professor in Strategisch en Internationaal Management aan de London Business School en gastprofessor aan de Vlerick Leuven Gent Management School, bleek de perfecte afsluiter van de jaarlijkse editie van de ‘Vlerick Leadership Day’ (die plaatsvond op 25 november). Na een hele dag sessies over leiderschap in al haar vormen, ontkrachtte Alexander enkele hardnekkige mythen over leiderschap. Alexander bekijkt leiderschap vanuit een strategisch perspectief. Ook strategie is overigens een term die te pas en te onpas gebruikt wordt. “Strategie is een verwarrende en onduidelijke term die vaak een valse geloofwaardigheid geeft aan eigenaardige beslissingen en gedragingen”, zegt Alexander....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.