Expertise management: Nog geen paniek, maar aantal HR-vacatures daalt gestaag Help, de HR-dienst krimpt

HR Square 61
Aanleiding voor het bericht in P&O Actueel zijn de meest recente cijfers van de Monster Employment Index. Deze index is gebaseerd op een maandelijkse analyse van miljoenen online-werkaanbiedingen in zeven Europese landen, waaronder Nederland en België. De index in België eindigde in oktober twee punten lager dan de maand voordien. Dat komt neer op een vierde achtereenvolgende daling. In vergelijking met oktober 2007 daalde de index eveneens: 13 punten of tien procent. De recreatie- en horecasector lieten de sterkste daling optekenen, terwijl engineering, boekhouding en de overheid winst boekten. Ook HR deelt in de klappen. In vergelijking met september, moest deze sector in België een punt inleveren (van 123 naar 122). In de maanden voordien daalde het aanbod aan HR-functies fors met negen (september en juni) en elf (juli en april) punten. In mei werd nog even een stijging genoteerd, maar sindsdien gaat het gestaag bergaf. In vergelijking met oktober...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.