Expertise motivatie: Hoe vindt en bindt u werknemers? Alleen loon overtuigt echt

HR Square 60
Flexibiliteit, thuiswerk, een kortere woon-werkafstand, een evenwichtige werk-levensbalans: in tijden van arbeidskrapte lijken dit de nieuwe trends waarop u absoluut moet inspelen. Althans, dat kregen we de jongste jaren keer op keer te horen op seminaries of in enquêteverslagen. Nooit verdacht gevonden dat loon niet bovenaan op die hitlijstjes prijkte? Een nieuw onderzoek van de Universiteit Antwerpen en Monster toont aan dat alleen loon echt overtuigt. Professor Dimitri Mortelmans (Universiteit Antwerpen) concludeert: “HR-afdelingen mogen het loonbeleid niet vervangen door een exclusieve aandacht voor zachtere motivatoren. Die zijn wel degelijk belangrijk, maar ze spelen een minder cruciale rol dan soms wordt verkondigd. Om medewerkers te binden, moet in de eerste plaats het loonbeleid in orde zijn. Pas daarna komen de afwegingen op zachtere motivatoren. Zijn lonen tussen bedrijven vergelijkbaar, dan zijn werknemers makkelijker te overtuigen om te blijven.” We zetten de belangrijkste vaststellingen uit het onderzoek op een rij, voegen er...

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.