Expertise Staffing: ‘Retentie versus de War for Talent’. Zorg ervoor dat u uw talent niet verliest

HR Square 104
Essentie ■ Het bereik van een retentiebeleid moet niet alomvattend zijn, maar richt zich best op de medewerkers die het verschil maken. ■ Loopbaanankers geven inzicht in de verwachtingen en motivatie van de medewerkers. ■ De motivatiematrix is de sleutel voor het retentiebeleid. ■ Met de individuele motivatiematrix kan er afstemming gevonden worden tussen motivatievraag en –aanbod. ■ Dit project geeft werknemers het gevoel dat de werkgever openstaat voor bepaalde behoeften en wensen waarmee ze anders blijven zitten. ■ Het komt erop aan dit instrument vlot in te passen in de gebruikelijke HR-processen. Verloop kost meer dan we doorgaans denken. Diverse studies ramen de verloopkosten tussen 70 en zelfs 200 procent van het bruto jaarloon van de vertrekkende werknemer. Uiteraard is de kous daarmee nog lang niet af. U moet immers niet alleen op zoek naar een geschikte vervanger, u moet ook rekening houden met het verlies van kennis en...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.