Expertise: werkplek. Tijdsregistratie maakt van HR strategische partner. Prikklok legt pijnpunten in organisatie bloot

HR Square 60
Tijdsregistratie bestaat in tientallen vormen en gedaanten. Een relatief eenvoudige prikklok beperkt de registratie tot een weergave van het in- en uitchecken van de werknemers. Ze geeft op aanvraag van de medewerker zijn saldo aan uren weer, hij hoeft daarvoor maar op een toets te drukken. De prikklok maakt het voornaamste of eerste doel van tijdsregistratie mogelijk: flexibiliteit in werkuren, zeker in een systeem van glijdende werkuren. De medewerker kan wat later beginnen of vroeger naar huis gaan, zolang op het einde van de rit zijn saldo op nul staat. Zijn collega’s zullen hem daarvoor niet argwanend bekijken, want ook zij weten dat de rekening moet kloppen. De tijdsregistratie geeft de HR-afdeling tegelijk inzicht in de werkurendruk van verschillende afdelingen, zodat die kan ingrijpen waar het nodig is. Uitbreidingen op die basis bestaan er in geraffineerde tools. Via een netwerkapplicatie op organisatieniveau kunnen productiearbeiders begin- en einduur van welomschreven taken...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.