EXTRA – De vraag van de maand: Hebben we nood aan een ‘nieuwe leider’?

164
Of is het een symptoom van iets anders? Hebben we trouwens wel een ‘nieuwe leider’ nodig, een nieuw type van leider, die coacht, enthousiasmeert en participatie verkiest boven bevelen? Of welke leiderschapsvaardigheden zijn er nodig voor het ‘nieuwe leidinggeven’? Hoe anders is dit ‘nieuwe leidinggeven’ dan wel? Wat vinden de leden van de HR Square adviesraad ervan? Het antwoord vindt u hieronder. Marleen Boen (The Coaching Square) “Sommigen bedanken nu voor de promotie tot manager. Leidinggeven is dus toch wel minder evident dan het lijkt.” Een leider van vlees en bloed Het leerproces van de leidinggevende stopt nooit. De nieuwe leider bestaat als dit wil zeggen dat hij openstaat voor de verschillende stijlen van leidinggeven en niet alleen maar kan directief zijn óf delegeren – de bevragende en ondersteunende stijl bestaan ook. Leiderschap is een thema van alle tijden omdat het nog steeds niet opgenomen wordt in de schoolopleiding. Leiderschap...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.