Extra Editie Herstructureringsbeleid: Voorwoord

HR Square 42
Als ik er de voorbije dagen en maanden de kranten op nasla of andere media consulteer, zie ik geregeld berichtgeving over langer werken. Die heeft meestal een negatieve bijklank. Het weinig populaire Generatiepact, het spook van de vergrijzing, het brugpensioen dat onaantrekkelijk wordt voor bedrijf en werknemer, de ontevredenheid van 50-plussers bij herstructureringen... Het klinkt de werkende burger allemaal ongenuanceerd in en om de oren. Laten we het eens wat rustiger bekijken. De modale 50-plusser leidt een actief, gezond leven. Bij een jonge, actieve geest past geen inactief professioneel leven. De 50-plusser heeft heel wat te bieden en kan een waardevolle bijdrage leveren aan het bedrijfsleven: knowhow, (levens)ervaring, doorzicht én oog voor detail… Dat matuur talent mag niet verloren gaan. Onze economie heeft het nodig. Het aantal werkzoekenden daalt, de arbeidsreserve geraakt uitgeput. De veel gehoorde tegenwerping dat “men beter eerst de jongeren aan het werk zou zetten” is niet...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.