Extra editie HRM in kmo’s Bacheloropleiding in kmo-management Tevreden over kmo-diploma?

HR Square 56
In juni 2007 studeerden 43 kersverse kmo-managers in spe af. Op zijn minst negentien van hen besloten nog voort te studeren. De meesten volgen ondertussen een masteropleiding Handelswetenschappen, voorafgegaan door een schakelprogramma. “Dit wijst erop dat het zalmprincipe, waarbij jonge mensen laag starten en steeds een trapje hoger geraken via schakelprogramma’s in het hoger onderwijs, lijkt te werken. Dit principe vervangt steeds meer het vroegere watervalsysteem, waarbij je zo hoog mogelijk begint en nog altijd kan afzakken”, licht Werner Boumans, opleidingshoofd Kmo-management van de Karel de Grote Hogeschool, toe. Op zijn minst negen afgestudeerden gingen onmiddellijk aan de slag en vonden heel snel na hun afstuderen een eerste job. Van de overige vijftien zijn er voorlopig geen gegevens bekend. Waarom nog voortstuderen? Voor de afgestudeerden die besloten nog een diploma te halen, speelde vooral de behoefte aan een meer theoretische uitdieping van een bepaald studiedeel een grote rol. Kristof Sels...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.