Extra editie HRM in kmo’s: Buyse Bouwt (met Entrance). Nieuwe inzichten in werving

HR Square 56
Het ruwbouwbedrijf Buyse Bouwt uit Zwalm, toen nog Bouwwerken Eeckhout, stapte in september 2004 op vraag van de Confederatie Bouw Gent-Eeklo-Dendermonde in het project Entrance: vrouwen in de bouw. Het project bestond uit een nieuwe sollicitatie- en bedrijfsscan. “Aanvankelijk was ik wat sceptisch”, vertelt personeelsverantwoordelijke Marianne Eeckhout. “Voor de meeste functies in de ruwbouw is veel kracht nodig.” Toch besloot ze deel te nemen: “Het project draaide om screening in het algemeen. Daaruit konden we iets opsteken. Bovendien was het een gelegenheid om contact te hebben met andere kmo’s in de sector.” Tijdens het project zag Eeckhout in dat er toch al heel wat vrouwen actief zijn in de bouw, ook al als opzichter. Ze kreeg ook nieuwe inzichten in werving. “Veel van die zaken hebben we opgestart vlak na het project. Zo hadden we voor vacatures vroeger alleen contact met het VDAB-kantoor in Oudenaaarde. Die samenwerking hebben we sindsdien...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.