Extra editie HRM in kmo’s: Buyse Bouwt (met Entrance). Nieuwe inzichten in werving

HR Square 56
Het ruwbouwbedrijf Buyse Bouwt uit Zwalm, toen nog Bouwwerken Eeckhout, stapte in september 2004 op vraag van de Confederatie Bouw Gent-Eeklo-Dendermonde in het project Entrance: vrouwen in de bouw. Het project bestond uit een nieuwe sollicitatie- en bedrijfsscan. “Aanvankelijk was ik wat sceptisch”, vertelt personeelsverantwoordelijke Marianne Eeckhout. “Voor de meeste functies in de ruwbouw is veel kracht nodig.” Toch besloot ze deel te nemen: “Het project draaide om screening in het algemeen. Daaruit konden we iets opsteken. Bovendien was het een gelegenheid om contact te hebben met andere kmo’s in de sector.” Tijdens het project zag Eeckhout in dat er toch al heel wat vrouwen actief zijn in de bouw, ook al als opzichter. Ze kreeg ook nieuwe inzichten in werving. “Veel van die zaken hebben we opgestart vlak na het project. Zo hadden we voor vacatures vroeger alleen contact met het VDAB-kantoor in Oudenaaarde. Die samenwerking hebben we sindsdien...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.