Extra editie HRM in kmo’s: Comforthome dankt EHROZO Steun voor starters

HR Square 56
Eerste Hulp bij Rekrutering en Ontwikkeling voor Zelfstandige Ondernemers (EHROZO) bestaat uit vier delen: 1. Rekrutering en selectie. 2. Ontdekken en beheren van competenties. 3. Coachen en begeleiden. 4. Verwijzing naar andere acties en leermodules die de ondernemers kunnen ondersteunen bij hun eerste stappen in HRM. De acties in dit laatste deel worden gekoppeld aan het Home Managers-project, dat de basis vormde voor EHROZO. Home Managers Markant (het netwerk van ondernemende vrouwen) en Vokans (vereniging voor vormings- en opleidingskansen) werkten de voorbije drie jaar nauw samen voor het Equal-project Home Managers. Hiermee probeerden beide vzw’s een antwoord te formuleren op een aantal maatschappelijke knelpunten: ■ Het tweeverdienersmodel, intussen de maatschappelijke norm, biedt weinig ruimte voor een evenwichtige combinatie van werk en gezin. Huishoudelijke taken uitbesteden kan een oplossing zijn, wat meteen het succes van de dienstencheques verklaart. De keerzijde is dat de wachtlijsten voor huishoudhulp lang zijn en dat de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.