Extra editie HRM in kmo’s: Kmo’s rekruteren anders

HR Square 56
Onderzoek toont aan dat kmo’s en grote ondernemingen licht verschillend te werk gaan om knelpuntberoepen in te vullen. Dat komt in de eerste plaats omdat grote bedrijven eenvoudigweg meer mogelijkheden hebben. “In 2000 stelden we vast dat een aantal kmo’s werkte aan de kwaliteit van de arbeid of extra’s ging aanbieden om kandidaten te overtuigen. De grote ondernemingen investeerden meer in arbeidsmarktcommunicatie of imagocampagnes. Die tendens geldt nog steeds,” aldus Hiva-onderzoekster Miet Lamberts. Haar collega Peter De Cuyper vult aan: “Grote ondernemingen kunnen ook makkelijker hun selectievoorwaarden wat verlagen om een grotere groep aan te spreken en op die manier meer kandidaten te vinden. Ze compenseren dat nadien met interne opleiding. Voor kmo’s is dat moeilijker te organiseren.” Vandaar dat kmo’s sterk gebaat kunnen zijn bij samenwerking met andere actoren op de arbeidsmarkt, zoals uitzendkantoren, sectorinitiatieven, scholen, andere bedrijven en de VDAB. Het voorbeeld van de luchthaven van Zaventem illustreert...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.