Extra editie HRM in kmo’s: Sports World en de HR-Boom “Gun je medewerkers een functioneringsgesprek”

HR Square 56
De Britse groothandel voor sportartikelen en -kledij Sports Direct International is eigenaar van merken als Dunlop, Slazenger, Donnay en Lonsdale. De jongste twee jaar werd het aantal winkels in België verdubbeld tot 46, waardoor het personeelsbestand van 280 naar 600 spurtte. Om snel de nodige medewerkers te vinden, werd de HR-Boom ontwikkeld, een instrument dat helpt mensen te zoeken met doorgroeipotentieel, ook al zijn ze laaggeschoold. Het instrument past perfect in het genderbeleid van Viviane Stevens, HR Director van Sports World Belgium. “Bij het bestuderen van de personeelsstatistieken viel me op dat de meeste topfuncties waren ingevuld door personen die al een tijd voor het bedrijf werkten en die waren doorgegroeid. Dat is prachtig, maar er was wel een probleem: de doorgroeiers waren bijna allemaal mannen. Hoewel bij de verkopers de verhouding tussen mannen en vrouwen op 20-80% lag, werd voor de invulling van de hogere functies in de kleine...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.