Firmawagen beschadigd: wie betaalt het gelag?

HR Square 203 (maart-april 2021)
Dit was ook het geval bij een werknemer die na amper vier maanden tewerkstelling in onderling overleg met zijn werkgever een einde stelde aan zijn arbeidsovereenkomst. Op het einde van de tewerkstelling, werd er bij de tegensprekelijke schade-expertise die plaatsvond bij garage-concessiehouder de volgende schade vastgesteld: een deuk aan de binnenkant van de bestuurdersdeur, tal van krassen op zowel de achter- als de voorbumper alsook op beide flanken van de wagen, op de koffer en het handvat van de bestuurdersdeur. Omdat de werknemer weigerde de schade te betalen, stapte de werkgever naar de arbeidsrechtbank. De werknemer wierp voor de rechtbank meteen op dat hij niet aansprakelijk was, gelet op de aansprakelijkheidsbeperking voor schade veroorzaakt tijdens de uitvoering van de arbeidsovereenkomst, vervat in artikel 18 van de Arbeidsovereenkomstenwet. Dit artikel stelt inderdaad dat de werknemer enkel aansprakelijk is voor schade veroorzaakt tijdens de arbeidsovereenkomst ingeval van bedrog of zware schuld, of...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.