Functiedifferentiatie in de zorgsector: Marc Segers (UZ Brussel). Waar naartoe met de zorg?

HR Square 54
Is functiedifferentiatie oude wijn in nieuwe zakken? Marc Segers, directeur verpleging in het UZ Brussel, licht die vraag toe: “Men hoort nogal eens beweren dat er ‘in onze tijd’ ook al een vorm van functiedifferentiatie bestond. Een hoofdverpleegkundige, A1 en A2 verpleegkundige, ziekenhuisassistent, verpleeghulp of sanitaire helpster – ze waren al een tijdje in de zorg ingeschakeld. Deze bijna hiërarchische differentiatie, gebaseerd op het opleidingsniveau, was ook duidelijk voelbaar en zichtbaar op de afdeling, bijvoorbeeld in het uniform.” Is functiedifferentiatie nu een verhaal van back to the future of een goedkope manier om laaggeschoolden uit de arbeidsmarkt opnieuw in de zorg te krijgen? Marc Segers: “Die oude wijn had natuurlijk zijn redenen. Het zorgmodel dat we in die tijd hanteerden, kende weinig of geen integratie en was gebaseerd op taakverpleging. De hoofdverpleegkundige gaf orders aan haar team en de medewerkers voerden die in functie van hun competenties uit. Ondertussen zijn...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.