Geert Janssens (ETION) pleit voor participatief ondernemen Wanneer de werknemer psychologisch én financieel eigenaar is

HR Square 187
 In ons land is Geert Janssens, hoofdeconoom bij ETION, één van de grootste pleitbezorgers van participatief ondernemen. Hij maakt daarbij een onderscheid tussen organisatorische en financiële participatie. Terwijl financiële participatie gaat over deelname in het kapitaal (dus: aandeelhouderschap) of in de winst, gaat organisatorische participatie over medebeheer en medezeggenschap.   Organisatorische participatie“Organisatorische participatie houdt in dat bedrijven hun medewerkers inspraak geven op de werkvloer”, legt Geert Janssens uit. “We stellen aan bedrijven ook altijd voor om heel eenvoudig te beginnen: laat medewerkers, op basis van de KPI’s die je vooropstelt, mee nadenken hoe ze collectief die doelstellingen en dus ook die bonus kunnen behalen. Dan krijg je een zekere dynamiek met inspraak van onderuit en ideeën die aangereikt worden. Wanneer mensen inspraak krijgen, nemen ze een andere houding aan en ontwikkelen ze wat we noemen ‘psychologisch eigenaarschap’. Men gaat zich identificeren met het bedrijf.” De organisatorische participatie waarover Geert Janssens...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.