Generaties op de werkvloer: Efficiëntie, innovatie en creativiteit verhogen door jong en oud samen te brengen

HR Square 216 (mei-juni 2023)
Er werkten nog nooit zoveel verschillende generaties samen op de werkvloer. Die multigenerationele werkvloer heeft een groot potentieel aan kennisdeling, maar er is ook de valkuil tot stereotypering, polarisatie en zelfs het vertrek van vooral oudere werknemers, zegt professor Kim De Meulenaere. “De leeftijdsverdeling op de werkvloer is een voorspeller van het feit of mensen een team of organisatie willen verlaten.” De kans is groot dat uw beste vrienden van dezelfde generatie zijn, dat jullie dezelfde huidskleur hebben en dezelfde sociaaleconomische achtergrond delen. Dat is niet meer dan menselijk, zo zegt professor Kim De Meulenaere, professor HRM en Organisatiegedrag (Universiteit Antwerpen, Antwerp Management School). De similarity-attraction theorie die dat stelt, dateert van de jaren zeventig. Kim De Meulenaere kwam meer tekst en uitleg geven tijdens het seminarie HRM in de Zorg, een organisatie van HR Square en ZORG Magazine. “In de zorgsector was de mix aan leeftijden op de werkvloer...

Dit artikel is exclusief voor leden

Bent u lid? Log dan in via onderstaande knop.

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL.
  • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €265 (+ 6% btw).

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

  • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
  • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
  • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
  • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
  • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is €800 (+ 6% btw).

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.