Gezond thuiswerken – case G4S. Van occasioneel naar structureel thuiswerken

HR Square 206 (september-oktober 2021)
  Voor de coronapandemie was er bij beveiligings- en veiligheidsbedrijf G4S enkel sprake van occasioneel telewerk. De eerste lockdown in maart 2020 bracht daar echter verandering in. De 250 medewerkers van de ondersteunende diensten waren verplicht om thuis te werken. Het merendeel van de meer dan 5.000 werknemers werken op het terrein bij klanten. “Vanaf het begin – maart 2020 – hebben we de telewerkpopulatie bevraagd naar hun ervaringen. Hoe ervaren ze de lockdown? Hebben ze de nodige technische middelen? Kunnen ze productief zijn? Hebben ze toegang tot het netwerk? Kunnen ze aan kennisdeling doen? De eerste reacties waren positief. Medewerkers vonden dat ze thuis productief waren. Het telewerken beviel hun wel”, vertelt Evelien Vandersmissen, Recruitment & Development Manager bij G4S Belgium, tijdens het HR Square webinar eind juni. Voor G4S was die enquête het startschot voor een projectgroep met HR, ICT en een externe partner voor juridisch advies, opgericht...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.