Gezond thuiswerken. Werken heruitvinden in vier stappen

HR Square 206 (september-oktober 2021)
Het coronavirus en het verplichte thuiswerken het voorbije anderhalf jaar doet heel wat organisaties nadenken over hoe ze het werk willen organiseren nu we terug naar kantoor mogen. Het verplichte thuiswerken heeft de vooroordelen erover bij veel werkgevers weggenomen. Andere hebben dan weer heimwee naar de werkvloer. Ook de nadelen van thuiswerken zijn duidelijk geworden. Niettemin ziet het er naar uit dat thuiswerken een blijver is. Elita Schildermans, preventieadviseur psychosociale aspecten bij Mensura lichtte net voor de zomervakantie tijdens een HR Square webinar toe hoe je in vier stappen het werk en de werkplaats kan heruitvinden. Al benadrukt ze meteen dat hybride werken organiseren maatwerk vergt. Stap één: Willen Alles begint met het uitwerken van een visie rond de combinatie thuiswerk en kantoorwerk die in lijn ligt met de waarden en de cultuur van de organisatie. “Welke interacties, praktijken en rituelen bevorderen de waarden en cultuur op het vlak van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.