Gezondheidsprogramma’s op het werk. Yoga en fruitmanden: werken ze?

HR Square 207 (november-december 2021)
  “Appels uitdelen, plat water ter beschikking stellen en een pingpongtafel plaatsen, het is steevast het antwoord als medewerkers gebukt gaan onder stress en een hoge werkdruk”, lacht Hans De Witte, gewoon hoogleraar Arbeidspsychologie aan de KU Leuven. “Maar de wetenschappelijke evidentie dat dit effectief de stress en de werkdruk verlaagt, is zeer beperkt.” “Al is je even kunnen uitleven met een spelletje pingpong op zich niet nutteloos”, vervolgt de hoogleraar. “Het is een leuke manier om te recupereren tijdens de werkuren. Steeds meer onderzoek toont aan dat bewegen een herstellend effect heeft. Het geeft medewerkers de kans te herstellen van het werk, maar dan vooral omdat men tijdens het sporten of bewegen de knop kan omdraaien en men zich op iets anders concentreert dan het werk.” Welnessprogramma’s, gezondheids- of leefstijlinterventies gericht op meer bewegen, gezond eten, minder alcohol drinken en stoppen met roken…: steeds meer bedrijven bieden ze aan....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.