Gomad werft uitsluitend erkende vluchtelingen aan

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
De Wijnegemse onderneming Gomad produceert zijn gezonde bereide maaltijden uitsluitend met erkende vluchtelingen. De organisatie investeert enorm in opleiding en integratie van de medewerkers. “Mensen aan het werk krijgen en houden om zo bij te dragen aan onze maatschappij van morgen: dat is – naast lekker eten bereiden – ons doel”, zegt zaakvoerder Christophe De Mey. ‘Iedereen verdient een tweede kans’ staat centraal in het aanwervingsbeleid van Gomad. Het merendeel van de medewerkers zijn erkende vluchtelingen. Het bedrijf uit Wijnegem startte in 2017 als groentesnijbedrijf, maar breide zijn activiteiten ondertussen uit tot gezonde kant-en-klare maaltijden en maaltijdcomponenten voor grote verdelers zoals Deli Traiteur, Ellis, Sodexo, Foodbag. Het tewerkstellen van mensen die moeilijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt was initieel geen bewuste keuze van oprichter en zaakvoerder Christophe De Mey. “Het was veeleer toevallig en deels uit opportunisme. Al heel snel, twee weken na onze start, werd duidelijk dat we extra...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.