Gomad werft uitsluitend erkende vluchtelingen aan

HR Square 211 (juli-augustus 2022)
De Wijnegemse onderneming Gomad produceert zijn gezonde bereide maaltijden uitsluitend met erkende vluchtelingen. De organisatie investeert enorm in opleiding en integratie van de medewerkers. “Mensen aan het werk krijgen en houden om zo bij te dragen aan onze maatschappij van morgen: dat is – naast lekker eten bereiden – ons doel”, zegt zaakvoerder Christophe De Mey. ‘Iedereen verdient een tweede kans’ staat centraal in het aanwervingsbeleid van Gomad. Het merendeel van de medewerkers zijn erkende vluchtelingen. Het bedrijf uit Wijnegem startte in 2017 als groentesnijbedrijf, maar breide zijn activiteiten ondertussen uit tot gezonde kant-en-klare maaltijden en maaltijdcomponenten voor grote verdelers zoals Deli Traiteur, Ellis, Sodexo, Foodbag. Het tewerkstellen van mensen die moeilijk aansluiting vinden op de arbeidsmarkt was initieel geen bewuste keuze van oprichter en zaakvoerder Christophe De Mey. “Het was veeleer toevallig en deels uit opportunisme. Al heel snel, twee weken na onze start, werd duidelijk dat we extra...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.