Guido De Paepe (Carglass). “Maak niet van alles ‘change’”

HR Square 196
Op 1 april 2017 nam Carglass, marktleider op het gebied van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, de keten Care Carrosserie over. “Van de ene op de andere dag was Carglass niet alleen een hersteller en vervanger van autoruiten, maar ook een koetswerkhersteller”, zegt CEO Guido De Paepe. De overname paste in de diversificatie- en groeistrategie van Belron, de wereldwijde groep waarvan Carglass deel uitmaakt en die in 35 landen actief is. Carglass Belux telt 1250 werknemers en 61 service centers. In het Limburgse Bilzen is er een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter, waar plaats is voor 300.000 autoglazen. “Belron werkt in alle landen op dezelfde manier”, schetst De Paepe. “Tot 2013 was de wereldwijde visie en strategie gebouwd op ‘de natuurlijke keuze zijn’. Anders gezegd, elke Amerikaan, Australiër, Rus of Belg met een sterretje in de autoruit zou automatisch aan ons moeten denken. Om te anticiperen op een stagnatie van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.