Guido De Paepe (Carglass). “Maak niet van alles ‘change’”

HR Square 196
Op 1 april 2017 nam Carglass, marktleider op het gebied van herstelling en vervanging van voertuigbeglazing, de keten Care Carrosserie over. “Van de ene op de andere dag was Carglass niet alleen een hersteller en vervanger van autoruiten, maar ook een koetswerkhersteller”, zegt CEO Guido De Paepe. De overname paste in de diversificatie- en groeistrategie van Belron, de wereldwijde groep waarvan Carglass deel uitmaakt en die in 35 landen actief is. Carglass Belux telt 1250 werknemers en 61 service centers. In het Limburgse Bilzen is er een distributiecentrum van 42.000 vierkante meter, waar plaats is voor 300.000 autoglazen. “Belron werkt in alle landen op dezelfde manier”, schetst De Paepe. “Tot 2013 was de wereldwijde visie en strategie gebouwd op ‘de natuurlijke keuze zijn’. Anders gezegd, elke Amerikaan, Australiër, Rus of Belg met een sterretje in de autoruit zou automatisch aan ons moeten denken. Om te anticiperen op een stagnatie van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.