Herstructureringsbeleid: Case: Citrique Belge (Tienen) “Mensen staan open voor verandering, als je hen de tijd geeft

HR Square 42
De nieuwe besparingen bij Citrique Belge, nog altijd de op één na grootste citroenzuurproducent ter wereld, werden aangekondigd door Paul Dorrestijn, sinds november 2006 de nieuwe directeur van Citrique Belge. Dorrestijn kan voor de afwikkeling van de nieuwe kostenbesparingen alvast teruggrijpen naar de eerdere ervaringen binnen zijn bedrijf. In de loop van de voorbije jaren schrapte Citrique Belge in totaal 110 banen, verspreid over twee herstructureringen. In 2004 richtte Citrique Belge een tewerkstellingscel op voor de 29 ontslagen medewerkers van de tweede herstructurering. Uiteindelijk vonden zij allemaal een nieuwe job. In 2003 kocht DSM Roche Vitamins en dus ook Citrique Belge over van het Zwitserse Roche. Naar aanleiding van die overname startte het bedrijf in 2004 op Europees niveau een project om in alle fabrieken de werkprocessen door te lichten en te verbeteren. Ook in Tienen bij Citrique Belge werd bekeken hoe de knowhow van DSM op het gebied van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.